Itàlia aprovarà un decret per acomiadar en 48 hores els funcionaris absentistes

ciaoEl president del Govern italià, Matteo Renzi, va anunciar el passat 17 de gener un decret legislatiu amb el qual es podrà acomiadar “en tan sols 48 hores” els funcionaris públics que cometin absentisme injustificat. “És un fet de sentit comú i de ser correctes perquè permetrà veure amb millors ulls la resta dels empleats de l’administració”, indica.
Renzi havia anunciat divendres en un entrevista televisiva que la mesura seria aprovada  aquesta setmana durant el Consell de ministres i en la qual també s’inclourà l’acomiadament per al dirigent públic que no procedeixi a l’acomiadament del funcionari absentista.
El decret arriba després d’alguns casos de funcionaris enxampats mentre fitxaven i després marxaven a casa o empleats que fitxaven les targetes d’altres companys tant a Roma com a la localitat de Sanremo (nord-oest), on fa uns mesos es van arrestar a una trentena de treballadors del municipi sota aquesta acusació.
Renzi va explicar que d’aquesta manera s’acceleraran els temps d’acomiadament per a aquests casos de “frau” ja que actualment per acomiadar un funcionari absentista es necessita una mitjana de 102 dies.

Font – Diari de Girona http://www.diaridegirona.cat/economia/2016/01/17/italia-aprovara-decret-acomiadar-48/762900.html

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *