Els 10 errors principals en la selecció de personal

Error núm. 3: Quan l’entrevistador s’enganya a si mateix

hurryTenim una necessitat que ens urgeix: volem substituir algú que plega, i que ho farà molt aviat; o tenim un nova oficina que ha de començar a funcionar; hi ha un nou projecte urgent i necessitem que algú se’n responsabilitzi ja… Tenim una vacant i hem de solucionar ràpid el tema, perquè hi ha feina per fer i perquè així deixarem de tenir el problema damunt de la taula. I tirem pel dret: decidim contractar algú que, malgrat no haver-nos convençut al 100%, pensem que ja ho acabarà fent prou bé. Ens volem autoconvèncer que aquella és la persona adequada perquè és la que tenim a davant, però caiem en un error que, sens dubte, ens portarà conseqüències negatives.

 

En la selecció de personal, la pressa és mala consellera

De vegades, en un context com el que hem comentat, les decisions de contractació es fan enmig de la desesperació i la precipitació. L’empresari té la sensació que dedicar-hi massa esforços o dies només li fan perdre el temps. Contracta algú, i després ja ho veurà. Aquesta presa de decisió és un greu error, perquè una mala decisió en selecció comporta grans riscos a curt i mig termini.

Si es tenen dubtes, val més parar a temps. Perquè si no tindrem algú que no ens funcionarà,  hi haurem destinat hores i, probablement, algú altre de l’equip també hi haurà dedicat esforços per donar-li formació, integrar-lo, etc. Perdrem temps i diners, i el problema, lluny de fer-se més petit, s’haurà fet més gran: perquè continuarem necessitant algú per fer la feina i tindrem alhora una feina afegida: la d’haver de prescindir de la persona que havíem incorporat.

 

Tenir un lloc per cobrir no és el pitjor que ens pot passar

El pitjor és, sens dubte, cobrir-lo malament. Un bon procés de selecció ha de tenir el ritme adequat. I és que una mala selecció no la deixem de PAGAR fins que la persona que no era adequada deixi de formar part de l’empresa; amb una bona selecció, en canvi, comencem a GUANYAR des del primer minut d’aquella persona com a membre del nostre equip.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *