Pels que viatgeu a l’estranger, una bona notícia…

Segur que molts ja ho sabeu: per fi s’acabaran les taxes que roamingles companyies telefòniques ens han estat cobrant en concepte de la itinerància, el popular “roaming”.

Per a molts de nosaltres, el fet de desconnectar el mòbil quan traspassàvem la frontera era ja un acte reflex, perquè un oblit podia tenir conseqüències fatals en el rebut per culpa del roaming, el sobrecost que cobren les operadores quan s’utilitza el mòbil fora de l’Estat en el qual l’aparell està registrat.

 

PER FI S’ACABA EL ROAMING EL JUNY DEL 2017

L’abolició de les taxes per roaming ha estat una reivindicació que els consumidors han demanat des de fa temps activament. Finalment, el organismes comunitaris de la UE han arribat a un acord per abolir el roaming el juny del 2017. A partir d’aquell moment, accedir a Internet, enviar un SMS o fer una trucada mòbil (i també rebre-la) des de l’estranger no suposarà un sobrecost.

 

L’ABRIL DEL 2016, EL PRIMER PAS

Com a mesura provisional, l’abril de l’any vinent les taxes per roaming s’abaixaran substancialment. Les operadores només podran cobrar una petita quantitat addicional de fins a 0,05 € per minut en trucades, 0,02 € per SMS, i 0,05 € per MB de dades (sense impostos). Això és sens dubte una primera bona notícia, ja que suposarà aproximadament un 75% de reducció en les taxes d’itinerància actuals!

Amb totes aquestes mesures es farà un gran pas endavant cap a la construcció d’un vertader mercat digital únic i Europa estarà molt més a prop de ser un continent realment connectat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *